PBA Premium

Slavíme 10 let vydávání Pivo Bier & Ale

Dárek věrným čtenářům: PBA Premium jako bonus pro předplatitele

V lednu 2021 oslavíme deset let od prvního vydání časopisu Pivo, Bier & Ale. Jestli se bude opět konat pořádný pivní večírek, jaký se odehrál tehdy ve Zlých časech, je dnes ve hvězdách. Každopádně se na něj alespoň připravujeme. Naším snem je připít si na náš časopis tentokrát nejenom v pražských Nuslích, ale i na dalších místech u nás i v zahraničí. Chceme, aby podstatnou roli přitom hráli právě naši předplatitelé a čtenáři.

Uvaříme limitované várky piva, připravíme dárky a najdeme nejlepší místa pro oslavu. Ta může probíhat klidně i po celý rok, protože dobrého piva není nikdy dost.

Oslavy zahájí v listopadu nová rubrika na webu časopisu. Nebude na rozdíl od jiných webů placená, zůstane zdarma, ale přístup do ní po ukončení zkušebního období získají pouze předplatitelé a jejich hosté.

Najdou zde nejenom exkluzivní informace o připravovaných oslavách, ale také další články, rejstříky jednotlivých ročníků, zajímavosti o dění v pivovarech a zákulisí degustací, pravidla pro hodnocení piva, pivní soutěže a také možnost vyzkoušet si práci redaktora Pivo, Bier & Ale na den, týden nebo měsíc. Nabídneme prostor k publikování prvních článků a fotografií nebo ilustrací.

Každý z předplatitelů se může již dnes přihlásit do ankety  Jaká jsou nejlepší města českého piva?

Dříve nebo později zákazy skončí a na pořad dne přijde důležitá otázka. Kam pojedete s pivem oslavit, že již neplatí restrikce? Nejlepší město českého piva si totiž můžete vybrat již dnes. Navíc se lze při jeho hledání dobře pobavit a samozřejmě na první velký pivní výlet roku také připravit.

Předkládáme našim předplatitelům, čtenářům, ale také pivovarům a dalším společnostem, které s námi spolupracují, jednoduchou anketu na kterou není snadná odpověď. Zvolte jedno město českého piva a napište opět jednou větou, proč do něj pojedete, protože se vrátil čas malých i velkých pivních radostí.

Pro inspiraci nabízíme:

České Budějovice

Ubytuji se v hotelu Zvon, přejdu náměstí a v Masných krámech si dopřeju Kroužek, který je unikátní, protože se čepuje kupodivu z výšky a zásadně nadvakrát.

Vaší volbu města a zdůvodnění, proč do něj pojedete posílejte na email:

pavel.borowiec@pivobierale.cz

do 16. listopadu 2020.

Odměna za nejpůsobivější tip bude v podobě basy s výběrem silných piv podle redakce.

Článek o Pivovaru Hubertus nás před časem dovedl do Řeznictví a uzenářství Klepiš, které najdete na Václavském náměstí 188 v Uhlířských Janovicích, pronikavý rozdíl v kvalitě uzenin a dalších delikates oproti běžné produkci v hypermarketech představuje silnou inspiraci k hledání dalších soukromých firem, které nabízejí vlastní prvotřídní zboží. Během cesty do Rakovníka jsem v nedalekém městečku Kněževes našel Řeznictví a uzenářství Jan Vrábík,
Václavské náměstí 122, podaří se nám najít do třetice dalších skvělého uzenáře na Václaváku?

Pokud ano, zveřejněte jej na našem facebooku a můžeme diskutovat, kde se koupí nejlepší párky, tlačenka, uzená masa nebo klobásy.

Epidemiologická situace nám v letošním roce nedovolila uspořádat připravené akce pro pivní znalce, takže budeme v návaznosti na program diplomovaných pivních sommeliérů hledat různé formy, jak je realizovat s využitím digitálních médií. Máme šanci si je vyzkoušet během listopadového BrauBeviale v Craft Beer Area, kam jsme byli stejně jako v loňském roce pozváni prezentovat především český ležák.

Jednoduše řečeno i po deseti letech pořád to pivo.